Wednesday, December 15, 2010

FEStKUM 2010
HARI ini, 15 Disember 2010;
4 orang krew video dan seorang krew foto bergerak ke utara tanah air untuk membuat rakaman video dan foto Festival Kebudayaan Universiti-Universiti Malaysia (FEStKUM) 2010. Program ini dianjurkan oleh Majlis Kebudayaan Universiti-Universiti Malaysia (MAKUM), Kementerian Pengajian Tinggi serta Kementerian Penerangan. Kali ini FEStKUM diadakan di Institusi Pengajian Tinggi Awam kawasan utara iaitu UNIMAP, UUM, USM dan UiTM Arau.

Krew video kami yang mengikuti rombongan peserta UKM ke utara ialah sdr. Kamarul Baharin Supaat, Jasril Amry, Siti Suraya, Hanim dan seorang Jurufoto iaitu sdr. Ikhwan. Di sana nanti mereka dikehendaki merakamkan secara ENG segala aktivi yang terdapat di festival berkenaan. Footage tersebut akan disunting untuk menjadi sebuah penerbitan yang mempunyai durasi beberapa minit. Mereka akan berada di sana dari 15 - 20 Disember 2010. Diharapkan mereka dapat menjalankan tugas dengan sempurna tanpa sebarang masalah.

daudmontakzakaria

1 comment:

studioukm said...

Dapat cerita daripada krew yang buat rakaman video di sana, keputusan Juara Keseluruhan PERTAMA UiTM, KEDUA USIM dan KETIGA UKM....boleh tahan gak UKM. FEStKUM yang lalu iaitu 2009 UKM Juara Keseluruhan....