Thursday, December 16, 2010

PeRmAtA.PiNtAr


Hari ini, 16 Disember 2010; aku bersama sdr. Shahrul Fadli, Ramli
dan Ruhaizad membuat persiapan teknikal untuk rakaman MCP program Permata Pintar yang akan dijalankan di Dewan Canselor Tun Abdul Razak, UKM.

Jam 4.00 petang raptai penuh telah dijalankan. Sempat jugak aku serta rakan2 melihat raptai berkenaan dan dapat mengagak apa yang nak dilakukan esok pagi semasa program sebenar berlangsung. Aku sempat melihat staf Pusat Kebudayaan melatih peserta semasa raptai tersebut. Lebih sedikit jam 5.00 petang aku bersama Shahrul dan Ramli beredar dari dewan meninggalkan Ruhaizad yang bertugas mengendalikan multimedia.

Program Permata Pintar esok akan dirasmikan oleh Datin Paduka Seri Rosmah Mansor, isteri Perdana Menteri. Aku berharap tugas esok dapat dilakukan dengan sempurna walaupun kami kekurangan krew. 4 orang krew kami sedang berada di utara tanah air kerana membuat rakaman video Festival Kebudayaan Universiti-universiti Malaysia(FEStKUM). Mereka ialah sdr. Kamarul, Jasril Amry, Siti Suraya dan Hanim. Aku harap jugak krew bantuan akan datang untuk turut sama membantu kami kami......

daudmontakzakaria.

No comments: