Saturday, January 28, 2012

Sekadar catatan dini hari....

persiapan untuk KONSERT DIRAJA UKM 2012.

HARI ini kami berada di DECTAR UKM kerana membuat persiapan teknikal untuk rakaman
Multiple Camera Production Konsert DiRaja UKM yang akan berlangsung
pada 28 JANUARI 2012 nanti. Hari Ahad, 29 JANUARI 2012 pula rakaman
Konsert Orkestra UKM pulak...nampaknya hujung minggu
kami kat DECTAR gamaknyer....ekekeke...


Walau bagaimanapun persiapan teknikal kami bermula semalam iaitu 26 JANUARI 2012. Tiada apa yang kami boleh lakukan secara lebih jauh sebab persiapan pentas dan PA Sistem masih belum sempurna.


...persiapan di DECTAR dalam pelbagai perkara...waktu petang...







raptai penuh....

Petang semalam, 27 JANUARI 2012, kami cuma mengikuti raptai pentadbiran
pada waktu petang yang tamat lebih kurang jam 5.30 petang.


Malam tadi iaitu 27 JANUARI 2012, kami tiba lebih kurang jam 8.00 malam kat DECTAR. Kami cuma pasang sebuah kamera video jer. Kami cuma lihat bagaimana acara berkenaan berlangsung semasa raptai penuh tu. Kepala ligat berfikir untuk rakaman MCP esok malam. Fikir posisi kamera, jumlah yang akan hadir...feedback dalam FB macam tak ramai jer....

...raptai penuh sedang berlangsung...




dalam konti....

Sempat buat rakaman foto dan video dengan handphone...tapi video takleh nak upload
ke utube sebab internet lembab macam siput sedut...ekekeke...


Raptai penuh tu tamat jam 11.30malam lebih kurang sebab aku log out jam 11.29 malam...
Dengan mengikuti raptai tersebut dapatlah bayangkan apa yang mungkin dirakam esok, sudut kamera, rakaman mobile camera, krew yang terlibat, LCD perlu atau tidak dan sebagainya lagi...ermmmm....apa2 punlah esok malam, harap tidak berlaku apa2 masalah teknikal dalam rakaman MCP nanti...harap sesangat....

......persembahan penutup....

Harap sesangat jugak ramai krew mcp hadir malam esok....

Apa-apa pun...o.k, terima kasih kerana membaca....

daudmontakzakaria.

2 comments:

w 8 z said...

kalau nak hadir, kena ambil pas masuk ya?

sempat lagi ke nak ambil hari ni...?

studioukm said...

...saya tak pasti cuba tanya amar baharuddin, pegawai kebudayaan ukm 0126050013