Friday, January 20, 2012

Akhirnya siap gak .....

Penerbitan video RUMAH PENGINAPAN PERSEKUTUAN dan RUMAH PERANGINAN PERSEKUTUAN BUKIT FRASER atau FRASER HILL telah aku siapkan. Footage video ni telah kami rakam dalam bulan DISEMBER 2011 yang lalu. Jadi kalau sapo2 nak cuti tu pi ler nginap kat Rumah Peranginan Persekutuan tu. RUMAH PENGINAPAN HANYA untuk JUSA A ke atas...tapi Rumah Peranginan Persekutuan pula boleh disewa oleh kakitangan di bawah JUSA A. Tapi kedua-duanya hanya untuk staf kerajaan jer....berkanun pun takleh, swasta pun takleh....Ia sempat disunting dan disiapkan dalam tahun 2012. Apa nak buat sebab tugas atau komitmen yang lain perlu didahulukan.

O.k lah kita tinggalkan dulu hal tersebut. Sekarang ni pulak kami mempunyai dua tugas penerbitan yang pertama kami mesti siapkan penerbitan video SISTEM HAWA DINGIN TNEC. Penerbitan video tersebut perlu siap sebelum 20 MAC 2012. Mana-mana footage yang tidak cukup kami mesti rakam sebelum proses suntingan dan dubbing dilakukan. Agak banyak juga footage yang perlu dirakman dalam masa yang singkat ini....harap dapat disiapkan, INSYAALLAH.

Satu tugas lagi yang perlu kami selesaikan ialah penyuntingan video Melaka Warisan Sejarah(bengkel foto di Melaka). Penyuntingan video tersebut akan aku lakukan sendiri dengan bantuan krew UAV. Harap tugas ini juga dapat aku selesaikan secepat yang boleh. Moga semua tugas aku dipermudahkan, INSYAALLAH.

Untuk pengetahuan korang bagi yang berminat dengan keje video ni tentu rasa seronok dalam bidang ni...boleh rakam video...boleh buat suntingan untuk bentuk cerita....boleh masukkan muzik dan skrip...dan...boleh macam2 ler...yang penting kita mempunyai minat dalam bidang niiii....jadi mana yang berminat tu....teruslah bekarya dengan penerbitan video korang....sampaikan mesej yang korang nak kepada masyarakat....tapi...jangan pulak buat video teklok pulak....o.k!

Sekian dan terima kasih sebab meluangkan masa menatap dan membaca catatan ini...

daudmontakzakaria.

No comments: