Wednesday, August 24, 2011

Siapkan suntingan dan rakam ucapan raya..

....penantian itu satu siksaan...

HARI ini telah selesaikan dua atau tiga tugas yang perlu diselesaikan dengan sempurna sebelum balik raya.....Penyuntingan video "Rumah Peranginan Persekutuan Cameron Highlands' telah selesai semalam. Hari ini pula penyuntingan video "Bengkel Pulau Tioman' pun sudah selesai. Power point yang di tukar ke format video pun telah selesaikan dan diberi kpd pihak Muzium UKM untuk ditayangkan di pameran Kemerdekaan di Dataran Canselori UKM.

Pagi ni terima call daripada steno TNC Hal Ehwal pelajar untuk buat rakaman ucapan hari lebaran TNC HEPA kepada kakitangan dan pelajar. Jam 12.00 tengah hari bergerak ke pejabat TNC HEPA.

...sedang buat rakaman...
...sedang buat rakaman...dua krew yg lain nampak kepala separuh,
seorang lagi nampak sebelah mata...elok ler tuuu..

Sukar gak untuk dapatkan 'parking lot' di bangunan pentadbiran tu...akhirnya pusing sekali lagi dan 'parking' kat bangunan ATMA. Lepas tu...menapak ler...


Tiba di bilik TNC HEPA, buat persiapan peralatan dalam bilik TNC setelah kami dibenarkan masuk. TNC HEPA Prof. IR. Dr. Osman A. Karim dikatakan sedang bermesyuarat.

.....orang tangkap dia...dia tangkap orang....ekekeke...

Kami duduk di dalam bilik menunggu ketibaan TNC. Lebih kurang jam 12.30 tengah hari, TNC muncul dan setelah beliau bersedia, maka kami pun memulakan rakaman. Rakaman untuk TNC dibuat dua kali untuk mendapatkan rakaman yang sempurna dan tidak bermasalah ketika membuat suntingan nanti. Video ini mungkin akan di 'upload' sebelum hari raya. Aku dah hubungi Meor Sony dari Pusat Teknologi maklumat, menyatakan berkaitan video berkenaan kerana Pusat Teknologi maklumat yang akan meng 'upload' kannya nanti. Hari Jumaat nanti kami akan buat rakaman ucapan raya TNC yang terakhir iaitu Prof. Dr. Saran Kaur di pejabatnya. Selepas tu baru boleh siapkan penyuntingan video berkenaan sebelum diberikan kepada pihak Pusat Teknologi Maklumat.
Sebenarnya tugas rakaman ucapan hari raya ini merupakan tugas rutin kami setiap tahun. Walaupun dibuat setiap tahun ada ketikanya kami rasakan rakaman yang kami buat masih dirasakan tidak sempurna, ada jer yang tak puas hati berkaitan video yang kami rakam. apa2 pun diharapkan tugas ini dapat diselesaikan dengan sempurna. Sekian...selamat hari raya, maaf zahir dan batin...

*krew terlibat Shahrul Fadli, Kamarul baharin Supaat, Siti Suraya dan ~ aku...

daudmontakzakaria


No comments: