Monday, August 22, 2011

Penyuntingan dan rakaman ucapan raya...


HARI ini, 22 Ogos 2011;
Awal pagi membuat penyuntingan video 'Rumah Peranginan Persekutuan Cameron Highlands'. Belum pun siap sepenuhnya kami bergerak pula ke Pejabat Naib Canselor untuk membuat rakaman ucapan Hari Raya Naib Canselor UKM. Jam 10.00 pagi buat persiapan kamera dan lampu dalam pejabat Tan Sri.
...sedang membuat rakaman...

Setelah persiapan selesai, kami terus membuat rakaman apabila Tan Sri telah bersedia. Rakaman berjalan dengan lancar tanpa sebarang masalah. Setelah selesai kami pun berkemas untuk pulang ke pejabat. Oh! ya, krew yang terlibat ialah sdr. Sharul Fadli, Kamarul Baharin Supaat, Siti Suraya dan ~aku.


'video Rumah Peranginan Persekutuan Cameron Highlands'

Tiba di pejabat sambung kembali penyuntingan video rumah peranginan. Hampir siap tugas penyuntingan tu. Menjelang jam 11.00 pagi terpaksa bergerak ke pejabat TNC Prof. Dr. Rahmah kerana untuk rakaman ucapan Timbalan Naib Canselor. Tiba di pejabat TNC terus buat persiapan alatan rakaman (lupa nak shot foto...). Bila Prof. Dr. Rahmah bersedia maka rakaman pun terus dilakukan. Sekejap sahaja telah selesai. Krew video masih yang sama. Selepas berkemas kembali semula ke pejabat dan sambung kerja penyuntingan hingga siap. Setelah siap terus 'upload' ke YouTube. Dan hasilnya ialah.....seperti di atas.
Waktu petang membuat penyuntingan video power point untuk tayangan "Sambutan Kemerdekaan" di Dataran Canselori. Power point tersebut di tukar kepada 'video' dan di edit. Segala visual tersebut adalah hasil kerja boss kami PROF. DR. KAMARUDDIN M. SAID. Penyuntinganya masih belum siap lagi, mungkin dalam satu atau dua hari lagi.
Esok juga kami akan sambung rakaman ucapan Hari Raya TNC yang lain pula...
o.k...terima kasih...
daudmontakzakaria.

No comments: