Thursday, November 4, 2010

BOLASEPAK AKHIR PIALA SULATAN ABDUL HALIM MUAZZAM SHAH

SEMALAM, Rabu, 3 November 2010; Kami dari UNIT AUDIO VIDEO, PENERBIT UKM telah membuat rakaman video Multiple Camera Production (menggunakan 3 kamera video) di STADIUM UKM untuk satu perlawanan bolasepak akhir.


Peralatan JELAS JUTA SDN. BHD.


Acara yang kami rakamkan ialah Pertandingan Akhir Bolasepak
Piala SultanAbdul Halim Muazzam Shah
diantara RegimenAskar
Melayu DiRaja.
DYMM Sultan Kedah mencemar Duli turut menyaksikan
perlawanan bolasepak berkenaan.


Disebabkan kami tidak mempunyai peralatan MCP untuk rakaman outdoor yang sesuai, maka kami telah menyewa peralatan berkenaan daripada JELAS JUTA SDN BHD. Pemasangan peralatan telah dilakukan pada hari sebelumnya iaitu hari SELASA. Pengendalian peralatan semua dikendalikan oleh krew kami dengan bantuan teknikal oleh krew Jelas Juta. Kali ini peralatan tersebut terutamanya 'viewfinder' kamera video tidak berapa baik 'condition' nya. Itu merupakan 'feedback' daripada jurukamera yang mengendalikannya.
Kami juga telah membuat permohonan untuk mendapatkan bantuan krew
jurukamera daripada jabatan lain di UKM. Mungkin disebabkan tugas2
di jabatan masing2, maka cuma beberapa orang saja yang dapat
meluangkan masa untuk membantu.


Tugas kami bermula dari jam 3.00 petang hingga tamat pada jam 7.00 malam. Perlawanan tersebut diantara Regimen Pertama RAMD dan juga RAMD Para. Keputusan berkesudahan dengan kemenangan 2 - 1 oleh RAMD Para.
Terdapat dikalangan jurukamera kami yang berdiri selama lebih satu jam tanpa duduk sebab kekurangan jurukamera.
Oleh itu aku ucapkan terima kasih kepada krew bantuan kami AZRUL KHAIDIR, MOHD BUKHARI dan YUNUS MISDI serta jurukamera UAV yang terpaksa berdiri lama(mana yang berdiri lama ler...). Terima kasih banyak2.

daudmontakzakaria

No comments: