Monday, November 22, 2010

Ada gak tugas walau student cuti....

Bulan November ini, kerja rakaman berkaitan program pelajar agak kurang kerana buat masa ini pelajar sedang cuti semester. Mereka akan masuk kembali hujung bulan November atau awal bulan Disember.

Oleh itu tugas kami sekarang ini kebanyakannya berkaitan dengan program universiti seperti seminar-seminar fakulti, pusat dan sebagainya. Terdapat juga tugas rakman untuk majlis-majlis makan malam pusat atau fakulti.

Malam ini dua krew video kami SDR. KAMARUL dan SDR. JASRIL AMRY diminta merakamkan majlis makan malam untuk IKON di sebuah hotel di KUALA LUMPUR. Harap mereka dapat menyempurnakan tugas mereka dengan baik dan licin tanpa sebarang masalah.

Minggu lepas dan minggu ini aku dan sdr. Jasril menyiapkan beberapa suntingan video. Sdr. Jasril telah menyiapkan multimedia 1 Malaysia yang akan ditayangkan semasa perasmian 'Inovasi UKM' di BUKIT JALIL pada 24 November nanti. Minggu ini juga aku dijangka akan dapat menyiapkan video 'LUBUK KELAH, TASIK KENYIR'. Sebelum itu aku telah dapat menyiapkan penyuntingan video 'RUMAH PERANGINAN PERSEKUTUAN, TASIK KENYIR'. Kebanyakan tugas penyuntingan aku dibantu oleh SDR. JASRIL AMRY sementara muzik di 'compose' oleh SDR. SHAHRUL. Sememangnya tugas dalam penerbitan program video ini mesti dibuat dengan kerjasama kumpulan. Diharapkan kerjasama kami akan berkekalan selagi kami bertugas di PENERBIT UKM, InsyaALLAH....

*picture by google images.

daudmontakzakaria.

1 comment:

studioukm said...

Bukan 'INOVASI UKM' tapi 'INOVASI MALAYSIA 2010' DI Bukit Jalil