Saturday, October 16, 2010

Cemerlang ker aku...........?


Hari ni Jumaat, 15 Oktober 2010;
Kami dari Unit Audio Video, Penerbit UKM telah diberi tanggung jawab untuk membuat rakaman video MCP(Multiple Camera Production) serta diyangkan di layar secara langsung dalam dewan, Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang UKM 2010 di DEWAN CANSELOR TUN ABDUL RAZAK UKM.

Seperti biasa persiapan teknikal untuk tugas rakaman dilakukan sebelum majlis berlangsung. Sdr. Ramli telah menyiapkan peralatan audio sementara sdr. Kamarul telah memasang kabel-kabel kamera awal petang. Kedua-dua mereka tidak terlibat dengan tugas rakaman MCP malam nanti kerana sdr. Ramli mempunyai hal peribadi untuk ditangani. Sementara sdr. Kamarul hadir dalam Majlis berkenaan sebagai salah seorang yang dikurniakan anugerah cemerlang.

Sepatutnya aku juga hadir dalam majlis tersebut kerana aku jugak merupakan salah seorang yang dikurniakan anugerah cemerlang. Namun aku memilih untuk tidak turut serta kerana aku rasa lebih selesa mengetuai tugas rakaman MCP majlis berkenaan. Jika aku tidak mengetuai tugas rakaman tentu sekali akan memberi kesan kepada penerbitan kerana yang akan bertugas cuma sdr. Shahrul, Jasril dan Suraya dari unit kami. Krew bantuan akan memberi bantuan sebagai jurukamera dan switcher. Ermmm....lagi pun aku merupakan pekerja cemerlang yang memikirkan tentang tugas-tugas yang perlu dipikul.....ewahh.....jangan mare aku masuk bakul angkat sendiri.....heh...heh....heh...

Majlis tersebut bermula lebih kurang selepas waktu Isyak. Majlis anugerah ini merupakan kali pertama dijalankan seperti majlis makan malam. Diantara acara malam tersebut ialah jamuan makan, persembahan seni artisukma dan nyanyian oleh Haziq AF4. Jemputan VVIP yang hadir ialah Pengerusi LPU, Dato' Dr. Mazlan serta Prof. Dato' Dr. Hasan Basri, Timbalan Naib Canselor.

Krew bantuan rakaman MCP kami ialah sdr. YUNUS, HASNAH, HANIM, ROSLI, ISMAHASHIMI, CHEF, WAFIY dan ZULHIMI. Sementara krew video unit kami ialah aku sendiri, Shahrul, Jasril Amry dan Siti Suraya. TERIMA KASIH KEPADA SEMUA KREW YANG DATANG MEMBANTU....TANPA ANDA SIAPALAH KAMI.................

daudmontakzakaria.

No comments: