Thursday, June 10, 2010

Sekadar sebuah catatan....

HARI ini, Khamis; 10 Jun. 2010;
Hari ini aku ingin mencatat sesuatu untuk tatapan sesiapa saja yang nak membaca catatan yang agak tak berapa santai ini. Sepanjang cuti semester ini, kami dalam unit Audio Video masih seperti biasa, tugas-tugas video masih jugak berjalan seperti biasa cuma tidaklah sekerap ketika pelajar tidak bercuti.

Bulan Jun ini diantara tugas video yang telah dan akan dilaksanakan ialah Perasmian Pameran Wajah Cham, Malam UKM - Media di Hotel Meridian, Bengkel UKM - SIT, Perasmian Jamboree Archustic, Projek Khidmat Masyarakat Taman Herba, Perasmian SeminarATMA di Nilai Spring, Majlis Penutup Jamboree Archustic, Syarahan Kursi Sheikh Abdullah Fahim, Dinner Alumni UKM yang dihadiri oleh Timbalan Perdana Menteri, Malam Bakat dan Bengkel Seni UKM 2010, Debat Piala Naib Canselor dan Robocon. Selain daripada itu tugas penyuntingan video masih terus berjalan selagi terdapat rakaman video yang masih belum disunting.

Itulah sebahagian daripada tugas kami buat ketika ini yang telah tercatat dalam jadual namun seperti yang diketahui pada awal bulan Julai kami akan bertugas membuat pelbagai tugas rakaman berkaitan aktiviti semasa Minggu Mesra Mahasiswa. Dalam seminggu tersebut kami akan membuat rakaman Multiple Camera Production (dengan menggunakan beberapa buah kamera) di DECTAR. Ketika inilah kami memerlukan krew yang agak ramai daripada jabatan-jabatan lain dalam UKM. Dalam masa seminggu inilah kami akan bertugas siang dan malam sehingga jam 12.00 tengah malam. Apa-apapun apa nak buat dah tugas, buat jer lah.....

Inilah rutin tugas kami saban tahun.....

daud montak zakaria...
10 Jun 2010; 10.00 pm

No comments: