Sunday, June 13, 2010

Archustic....

LUAR DEWAN CANSELOR TUN ABDUL RAZAK UKM


HARI ini, Ahad, 13 Jun 2010;
Unit Audio Visual diminta untuk membuat rakaman Multiple Camera Production(MCP) untuk Perasmian '22nd. ARCHITECTURE ARCHUSTIC' di Dewan Canselor Tun Abdul Razak UKM.


PERSIAPAN TEKNIKAL UNTUK RAKAMAN MCP.
BERTUGAS DI KONTI, SHAHRUL, FARAH, ROSLI, JASRIL & WATI.

Perasmian program tersebut telah dilakukan oleh Timbalan Menteri Pengajian Tinggi, YB. DATO' SAIFUDDIN ABDULLAH. Program berkenaan bermula jam 9.00 pagi.


Seperti biasa kami membuat persiapan teknikal pada hari petang Sabtu, ketika mereka membuat raptai majlis berkenaan. Semasa persiapan teknikal aku, Jasril, Ramli dan Shahrul telah bertugas menyiapkan peralatan yang perlu.


DALAM KONTI, SEMASA SHAHRUL BERTINDAK SEBAGAI PENGARAH STUDIO.
SDR. RAMLI ADNAN, BILIK KAWALAN AUDIO

Hari ini tiba di Studio UKM, selepas 'log in' kami 'on' kan semua peralatan dan memasang tripod san kamera video. Disebabkan kemungkinan krew rakaman tidak ramai akan hadir,
kami pasang hanya dua buah kamera sahaja.


Apabila pemasangan peralatan sudah siap, kami membuat persiapan untuk rakaman. Pemasangan peralatan aku serta Shahrul, Jasril dan Ramli yang lakukan sehingga selesai.

PAMERAN DI LOBBY DEWAN.SUASANA DALAM DEWAN SEMASA
PROGRAM BERLANGSUNG.
Berlaku sedikit 'technical error' kepada peralatan yang dipasang dimana salah
sebuat kamera imejnya tidak boleh 'lock'. Lama juga mencari cara
untuk mengatasi masalah tersebut.


Dalam masa berkenaan, krew bantuan pun sampai iaitu Farah, Wati, Wani, Rosli dan Yunus. Setelah agak lama mencari kesilapan teknikal tersebut akhir aku, Shahrul dan sdr. Kamarul berjaya mengatasi masalah berkenaan, 'thanks God!'.EMCEEUCAPAN PERASMIAN TIM. MEN. PENDIDIKAN TINGGI.

Telahan aku bahawa tidak ramai krew bantuan akan datang memang benar kerana sdr. Yunus, Wati, Wani, Rosli dan Farah sahaja yang datang.


Sdr. Rosli dan Farah merupakan krew yang baru pertama kali datang membantu kami. Sdr. Rosli merupakan staf Pusat Pengajian Media sementara Farah merupakan staf Pusat Kesihatan UKM.PERSEMBAHAN PELAJAR
PERSEMBAHAN PELAJAR.

Ramai krew tidak dapat membantu kerana maklumlah musim cuti sekolah, ramai yang membawa keluarga pergi bercuti selain musim cuti sekolah tentu ramai yang hadir kenduri
kawin...Walau bagaimanapun kami telah dapat juga menyelesaikan
tugas yang dipertanggung jawabkan kepada
kami dengan sempurna.


Terima kasih banyak2 kepada krew yang dapat datang untuk membantu kami hari ini. Staf yang bertugas hari ini ialah AKU, RAMLI, JASRIL, SHAHRUL, KAMARUL, YUNUS, WATI, MIMI, FARAH, ROSLI sementara sdr. SITI SURAYA dan KHAIDIR melakukan rakaman 'single camera' satu program di Taman Herba.

PENYAMPAIAN CENDERAHATI KEPADA TIMBALAN MENTERI OLEH TNC UKM.daud montak zakaria...
13 Jun 2010; 2.00 pm

1 comment:

Adian said...

saya sebagai wakil di dalam control room untuk majlis ini mengucapkan terima kasih kepada Unit Audio Visual kerana menjalankan tugas dengan cemerlang untuk merakamkan majlis kami. Saya ingin bertanya adakah rakaman majlis ini disimpan ke media storan atau tidak disimpan? Kerana pihak kami ingin sekali mendapatkan salinan rakaman dari unit Audio Visual. Terima kasih. (adiannet@gmail.com)