Tuesday, October 20, 2009

Seminar Antarabangsa ATMA, Nilai...


Semalam, 19 Oktober 2003 aku bercuti. Hari ini 20 Oktober 2009, aku bekerja. Awal pagi tiba di pejabat. Di 'whiteboard' tertera tulisan untuk tugas hari ini iaitu Perasmian Seminar Antarabangsa ATMA di Nilai, Negeri Sembilan jam 4.00 petang.
Inilah Hotel Allson Klana di Nilai Negeri Sembilan iaitu tempat Seminar Antarabangsa ATMA dijalankan.


Aku kira mungkin tugas tersebut telah dicatat semalam ketika aku bercuti. Oleh itu aku ambil keputusan untuk meminta Jasril Amry untuk membuat rakaman tersebut. Aku akan membawa kenderaan sendiri untuk membawanya ke sana.
Inilah hotel Allson Klana yang disekelilingnya terdapat beberapa buah tempat dot...dot...dot....
Sebelum itu aku telah beritahu sdr Jasril supaya meminta seorang lagi kakitangan UAV untuk membantunya dalam tugas rakaman berkenaan. Seketika kemudian sdr Jasril mengatakan tiada sesiapa pun yang rela untuk turut serta kerana masing-masing mungkin ada hal tertentu.
Sebenarnya jarak perjalanan ke lokasi di Nilai tu taklah jauh sangat dari UKM, cuma 66 Kilometer pergi dan balik...
Ini merupakan suasana selepas majlis perasmian oleh Timbalan Naib Canselor UKM.

Aku tak pernah masuk ke hotel berkenaan walaupun aku seringkali juga lalu di situ. Tiba saja di hotel tersebut aku terus memandu untuk mencari tempat letak kereta. Sukar juga untuk mencari tempat letak kereta kerana macam penuh je. Akhirnya kelihatan sebuah kereta mula keluar dari 'parking lot'. Sebaik saja dia keluar aku pun mengantikan tempatnya. Secara berbisik aku berkata 'terima kasihlah.....'
Sdr. Jasril Amry sejurus sebelum membuat rakaman perasmian tersebut. Mungkin dia sedang 'ambil angin' kut....

Masuk saja ke hotel, kami ditunjukkan oleh Sdr. Anwar, Pegawai Penyelidik Sosial ATMA tempat di mana seminar diadakan.
Tiba di tempat berkenaan sdr. Jasril terus memasang tripod dan membuat persediaan kamera. Sempat juga dia merakam beberapa orang peserta seminar sebelum dia berehat untuk 'ambil angin' sambil melihat ke arah bangunan sebelah yang mempunyai beberapa tempat....dot...dot...dot.....yang agak ketara.
Sdr. Raai, Jurufoto Pusat Penerbitan yang telah sampai ke sini lebih awal.

Selepas penyampaian kertas kerja tamat, seketika kemudian tiba TNC untuk melaksanakan Perasmian Seminar tersebut.Keadaan dalam bilik seminar....dan sdr. Jasril sedang melakukan sesuatu...
Perasmian seminar berkenaan tidaklah panjang masa yang diambil, mungkin tidak sampai satu jam. Ia dirasmikan oleh TNC, Prof. Dr. Ir Hasan Basri.

Setelah majlis perasmian tamat, kami terus keluar menuju tempat letak kereta dan seterusnya bergerak ke UKM Bangi semula. Alhamdulillah pergi dan balik kami selamat.....
Sdr. Jasril Amry sedang membuat rakaman, hmmmm...agaknya o.k ke....

No comments: