Monday, October 12, 2009

Kerje...oh....kerje...


Hujung minggu ini iaitu 10 dan 11 Oktober 2009, ramai dari kalangan krew Unit Audio Video tidak dapat bercuti dan tentu juga tidak dapat berkunjung kerumah rakan-rakan untuk sambutan Syawal.

Sdr. Jasril Amry membuat rakaman video di Pusat Islam UKM; foto di rakam oleh Siti Suraya.

10 dan 11 Oktober 2009,sdr. Jasril Amry dan Siti Suraya, bertugas membuat rakaman video Kursus Penyempurnaan Jenazah anjuran persatuan pelajar dan Pusat Islam UKM di Masjid UKM. Mereka bertugas dari 10 - 11 Oktober dari pagi hingga ke petang. Ini merupakan tugas kedua mereka tanpa kami(otai).


10 Oktober 2009;sdr. Kamarul membuat rakaman video Jamuan Hari Raya Tan Sri Naib Canselor untuk pegawai-pegawai universiti di kediaman beliau di Kuala Lumpur. Sdr. Jasril dan Siti Suraya juga turut serta bersama sdr. Kamarul.Bos kami Prof. Dr. K di jamuan Hari Raya NC; foto dirakam oleh Siti Suraya.


11 Oktober 2009; jam 3.00 petang, kami dikehendaki membuat rakaman MCP Majlis Penutup Kosmo Varsiti Futsal di DECTAR, UKM. Menteri Pengajian Tinggi telah menghadiri majlis berkenaan.


Kosmo Varsiti Futsal di DECTAR, UKM

Aku mendapat permintaan rakaman ini pada hari Jumaat lepas. Kelam kabut aku mencari krew MCP dan aku terpaksa meminta tolong sdr. Zulhimi menghubungi semua krew MCP, siapa saja yang boleh bertugas pada hari itu nanti. Aku tidak dapat melaksanakan tugas dengan kemas kerana program ini termasuk dalam katagori "not well organised..." sebab semua arahan aku terima melalui talipon je....

Penyampaian hadiah Futsal....Misha Omar.....Kosmo Varsiti Futsal 2009

Sebab tugas tersebut diterima melalui talipon jadi aku langsung tidak kenal siapa yang bertanggung jawab berkaitan program ini dan apa-apa peralatan yang diperlukan pun aku kurang pasti.

Melalui surat, kami dikehendaki membuat rakaman perasmian penutup jam 3.00.Namun kami diminta datang untuk membuat rakaman MCP mini concert pada jam 2.30 petang serta juga raptai multimedia. Dengan itu kami terpaksa datang jam 1.00 petang untuk persediaan teknikal.

Bila dilihat kepada aturcara program, perasmian penutup bermula jam 6.00 petang. Akan tetapi sebelum itu terdapat pertandingan akhir futsal berkenaan. Apa-apa pun dapatlah juga kami jalankan tugas namun kepuasannya tidak dapat kami rasakan..


Sdr. Firdaus, krew rakaman MCP.

11 Oktober 2009 juga kami diminta membuat rakaman MCP Malam Irama Keroncong anjuran Pusat Kebudayaan UKM pada jam 8.00 malam. Nampaknya kami terpaksa bertugas tanpa cuti hujung minggu ini. Sdr Jasril Amry dan Siti Surayajuga akan turut serta dalam semua tugas berkenaan. Kesiannya kami tak dapat bercuti hujung minggu.....
Sdr. Wafiy, krew rakaman MCP

Krew yang terlibat dalam rakaman;
1. Kosmo Varsiti Futsal 2009;
Firdaus, Wafiy, Yunus, Isma, Jasril, Shah, Suraya, Kamarul, Izad dan aku juga.......
Salah seorang penyanyi Malam Irama Keroncong

2. Malam Irama Keroncong;
Wafiy, Firdaus, Isma, Yunus, Chef, Khaidir, Sulimi, Jasril, Shah, Hasnah, Kamarul, Suraya dan aku juga.......
Ermmmm...ade keyang tertinggal nama ni.....

Terima kasih aku ucapkan kepada semua yang membantu dalam tugas rakaman video MCP ini....1. Menunggu giliran bertugas untuk rakaman...
2. Suasana dalam Bilik Kawalan....
3. Persembahan Konsert Mini Kosmo Varsiti Futsal....
4. Juga suasana dalam Bilik Kawalan....
Rakaman Kursus Penyempurnaan Jenazah ini
telah dibuat oleh sdr. Jasril Amri dan Siti Suraya
di Masjid UKM.

No comments: