Thursday, August 13, 2009

Konvo datang menjengah lagi....


Hari ni 13 Ogos 2009, Unit Audio Video dah mula kembali sibuk dengan tugas-tugas persiapan teknikal berkaitan rakaman MCP Majlis Konvokesyen UKM Ke-37 yang akan berlangsung di DECTAR dari 15 - 19 Ogos 2009.
Hari ini diadakan raptai untuk konvo tersebut dan kami seperti biasa menyediakan sebuah LCD TV dan juga sebuah kamera video untuk raptai tersebut.Sementara raptai berlangsung dalam dewan besar kami pula sibuk dalam konti studio menyiapkan tugas teknikal kami. Dalam konti terdapat sedikit masalah pada komputer grafik kami. Mujurlah ada staf teknikal termasuk dari Pusat Teknologi Maklumat yang membantu kalau tidak tentu akan menjadi lebih sukar lagi. Terima kasih kepada mereka.

Kebetulan kakitangan PTM sedang membuat persiapan teknikal berkaitan smart card yang akan memaparkan gambar dan nama pelajar di layar besar dalam dewan semasa majlis konvokesyen nanti.

Dalam studio pula dilakukan persiapan peralatan baru yang berkaitan dengan projektor baru yang akan memancarkan imej atau visual di layar tayangan dalam DECTAR.

Sistem yang sedang dipasang masih belum berfungsi dengan baik dan esok mereka akan menyambung tugas berkenaan. Aku harap semuanya akan berjalan dengan licin dan lancar tanpa sebarang masalah lagi, InsyaAllah.....

3 comments:

CikLieYzaOnline said...

hahahahahaha...

laaaaaa.....
terharunya.....(^-^)

CikLieYzaOnline said...

tp bila pandang kali kedua, mcm nk tergelak tanpa henti la plak..
hahahaha.....izinkan ku ketawa...

ukmstudio said...

Yolah tu, silakan golak puas-puas...