Thursday, March 12, 2009

"Obama & the American Dream"Petikan daripada kata-kata Ms. Cody C. Taylor dari Kedutaan Amerika, K.L
"Barack Obama mengetahui bagaimana cara bercakap dengan golongan tua, muda, orang kulit putih dan orang kulit hitam"


Petikan daripada kertas kerja Prof. Dr. Kamaruddin M. Said
"Barack Obama merupakan African-American dan bi-racial American pertama menjawat jawatan Presiden Amerika yang ke-44. Ia merupakan satu fenomena politik yang amat besar bagi Amerika dan seluruh dunia"

Petikan daripada kertas kerja Prof. Dr. Kamaruddin M. Said
"Statistik berdasarkan daripada CNN; Dibandingkan dengan Mc Cain, Barack Obama mendapat sokongan 89% drpd Party Democratic; 95% pengundi kulit hitam; 89% berideologi liberal; 56% golongan wanita; 78% beragama yahudi; 54% drpd pengundi tiada berlatar belakang ketenteraan; 58% postgraduate study; 66% berumur di antara 18 - 29 tahun; 59% dari daerah northeast; 65% golongan yang tidak menyimpan senjata api dan 67% golongan yang tidak menyukai Bush."

Hari ini Pusat Penerbitan dan Percetakan telah mengadakan Wacana PP&P di Bilik Seminar Pusat Penerbitan dan Percetakan. Ahli panel wacana tersebut ialah Ms. Cody C. Taylor dari Kedutaan Amerika di Kuala Lumpur dan Prof. Dr. Kamaruddin M. Said, Ketua Pusat Penerbitan dan Percetakan. Wacana tersebut telah dipengerusikan oleh Prof. Madya Dr. Kamarulnizam Abdullah, Pusat Pengajian Sejarah, Politik dan Strategi, FSSK.

Tugas Unit Audio Video ialah membuat rakaman wacana tersebut sepanjang ianya berlangsung. Rakaman video dilakikan oleh Sdr. RAMLI ADNAN. Selepas wacana satu salinan DVD wacana berkenaan telah diberikan kepada Ms. Cody C. Taylor. Wacana berkenaan bermula kira2 jam 10.00 pagi dan tamat pada jam 12.00 tengah hari.

No comments: