Wednesday, March 11, 2009

Kolej Tun Hussein Onn.....oh....KTHO..

Sdr. Hanim mengendali 'switcher'

T.Hj. Sulimi mengawal rakaman audio.




Ismahisham, rakan sepengajian den sessi 1999/2000 yang datang rumah den hari itu, hantar SMS kepada den, bertanyakan alamat blog den. Maso tu den sedang memberi arahan kepda krew rakaman dari Bilik Kawalan. Selepas den serahkan tugas pengarahan kepada Sdr. Kamarul Baharin satu jam selepas tu, den pun balaslah SMS kawan den Ismahisham tu. Catatan-catatan Sdr. Ismahisham tu terdapat dalam kotak shoutmix den tu...silolah baco kalau nak. Kalau taknak takpo...tak kisah pun den.... Sebenarnya malam ni, iaitu 10 Mac 2009 kami, krew audio video telah membuat rakaman MCP Majlis Malam Anugerah Pelajar Ke-12, Kolej Tun Hussein Onn. Majlis tu diadakan di Dewan Canselor Tun Abdul razak atau DECTAR. Tema majlis berkenaan ialah merah, hitam dan putih. Sebelum majlis berlangsung sempatlah den menunjukkan gambar 'seseorang' yang memakai pakaian tema berkenaan ke layar besar dewan..huuuu....dio malu....Nasib baik den kenal sorang jo...kalau ramai tentu den lotakkan semuo gambar dio orang semuo kat layar besar dewan tu.... Krew video yang terlibat dalam rakaman video MCP tu ialah den sendiri, Sdr. Ramli, Sdr. Sulimi, Sdr. Ruhaizad, Sdr. Kamarul baharin, Sdr. Jamaludin Sabran, Sdr. Zulhimi, Sdr. Khaidir, Sdr. Wafiy, Sdr. Firdaus, Sdr. Ismahashimi, Sdr. Azrul, Sdri. Hanim dn Sdri. Hasnah. Pemasangan peralatan audio visual dalam studio UKM dan dalam DECTAR kami lakukan sejak jam 6.30 petang. Pemasangan 3 buah kamera video, sebuah plasma dan penyediaan grafik untuk program berkenaan. pemasangan peralatan audio juga dipastikan supaya level audio yang dikehendaki dicapai. Begitulah rutin tugas kami apabila sesebuah rakaman video MCP hendak dilakukan. Kami bertugas macam biasa. Kami menghidupkan suasana bekerja yang ceria tanpa sebarang perasaan negatif dikalangan kami semua.. hmmmmm...tu je....Timo kasih kepada semua krew yang membantu....

7 comments:

ct_saggie said...

huhu..
sape lah org tu yg en.daud fokus tu..
hehehehhee...
nati dineer kolej ct...
en.daud bejaya tak nati cari ct..
hehhhe

ukmstudio said...

Laaa...Ct kan ke di kolej hussein onn..?

ukmstudio said...

Lupo nak jawab soalan pertama...yang den fokus tu kato den dah silap orang...hmmm...mano-manolah....
jadi tak payahlah den jawab sapo kan...kan...kan...

ct_saggie said...

ct kolej dato' onn la
huhu......
19hb nati...
hhehehhe

adumak...
tersilap org ke en.daud
heheheh

eyjaz said...

hehehehe..ooo..jaz tau dah..=P..erm..satu hari jaz mesti jumpo ngan abg studio ukm nih..

ukmstudio said...

Silokanlah.....

ukmstudio said...

Hmmm...jezzzz ni cakap je lebih, suruh datang preview video KEMBARA pun tak berani...ermmm...Eyla dah datang dah minggu lepas, dan mungkin akan datang lagi untuk preview kali kedua sebelum dibuat MASTER COPY...