Monday, March 5, 2012

meLAka
HARI ini, 5 MAC 2012;
selesailah penerbitan video MELAKA Bandaraya Bersejarah (Bengkel Asas Foto Digital). Rasanya dah takde lagi benda yang perlu dikemaskinikan lagi. Sekarang sedang berfikir untuk mengintai peluang untuk ke luar membuat 'shooting' penerbitan yang baru pula. Aku harap dalam bulan ini ada peluang untuk sertai program bengkel yang mungkin akan ke Pantai Timur. Itupun jika aku tidak sibuk dengan rutin tugas rakaman MCP. Itupun jugak kalau aku diberi peluang untuk piii...

Sekarang ini juga sedang berfikir untuk belajar membuat penyuntingan dengan menggunakan 'software after effect'. Aku dah hubungi sebuah syarikat di Gombak untuk menghantar 'sebutharga' khidmat mereka mengajar 'software' berkenaan kepada 6 orang krew UAV. Aku dah minta, kalau tak silap minggu lepas, namun hingga sekarang aku belum terima apa2 berita, menarik dirikah mereka. Aku bercadang ingin minta mereka datang mengajar kami di BANGI. Buat masa ini kami membuat penyuntingan video dengan menggunakan 'software' Premear Pro CS4. Dikatakan 'After Effect' cantik untuk membuat 'teaser', 'montage' atau 'video clip'.

Aku juga sudah talipon FTSM untuk mengajar kami berkaitan 'software' berkenaan, aku nak tahu berapa bayaran yang dikenakan untuk 6 orang peserta. Jugak sampai sekarang tak dengar pun berita dari mereka, kenapa...?. Siti Suraya juga telah menghubungi sebuah lagi syarikat luar untuk tujuan yang sama, namun beritanya adalah sama, sampai sekarang mereka tidak memberikan sebarang respon, ermmm...apa masalah mereka...?

Masalah penerbitan video LOJI PENDINGINAN LINGKUNGAN juga masih belum selesai. Orang yang tertentu yang kata akan membuat temujanji untuk 'shooting' boss dia, masih tidak menghantar sebarang maklumat. Tak tau mengapa 'dia' senyap....ini menyebabkan tugas kami tidak dapat diselesaikan dengan cepat...aku sebenarnya tak suka dengan sikapnya yang 'karut' tu....opst!.

Apa-apapun diharapkan semuanya akan dapat diselesaikan dengan cepat....o.k terima kasih kerana sudi membaca....

daudmontakzakaria.

1 comment:

hilmibaba said...

Wow blajar AE bestnya..ehemm tumpang tanya boleh join ke? Dekat FTSM sy rasa Faril dan Meor boleh ajarkan kalau diorang tak keberatan lah.