Sunday, February 19, 2012

Pesta PANTUN IPTA...


MALAM TADI; 18 FEB. 2012; jam 8.00 malam kami membuat rakaman video MCP Pesta Pantun IPTA di Panggung Seni Dewan Canselor Tun Abdul Razak, UKM.


...ni sebahagian drpd krew MCP yang bertugas dalam konti...nak kenal...?


Sebenarnya program ini pada asalnya tidak memerlukan rakaman video MCP, namun hari JUMAAT pihak urus setia program minta rakaman video MCP dibuat....


OLeh yang demikian kami tidak mempuntai masa yang cukup untuk mencari krew bantuan. Sepatutnya kami diberi masa sekurang-kurangnya 3 atau 4 hari sebelum program berlangsung, untuk kami mencari krew bantuan.

...ketika Pesta Pantun sedang berlangsung...


....salah seorang pemantun dari Institut
Pendidikan Guru...

Oleh yang demikian kami kekurangan JURUKAMERA semasa program tersebut berlangsung. Kami mempunyai 5 orang JURUKAMERA semasa rakaman. Sepatutnya kami
mempunyai sekurang-kurangnya 6 JURUKAMERA.
Oleh yang demikian terpaksalah JURUKAMERA
berdiri selama 1 jam lebih berdiri di kamera...


Jurukamera kami yang biasa datang tidak dapat menghadirkan diri. Aku telah catatkan dalam FB namun tiada yang memberi respon. Mungkin mereka telah mempunyai program lain yang telah dirancang terlebih dahulu. Itulah masalahnya jika program untuk rakaman MCP tidak memberi masa kepada kami untuk mempunyai kesempatan mencari krew bantuan.

....salah seorang pemantun dari UKM...

Memanglah rakaman boleh dibuat jika kekurangan krew namun bila sudah lama berdiri keletihan kaki akan menguasai pemikiran dan seterusnya memberi kesan kepada visual yang dirakam.
Dalam program tersebut Institut Pendidikan Guru menentang UKM dalam pertandingan akhir. Keputusan akhir Institut Pendidikan Guru telah menjadi juara dan pemantun terbaik juga telah mereka kuasai. UKM cuma menggondol tempat kedua.
Jurukamera yang bertugas pada malam tersebut ialah sdr. SHAHRUL FADLI, KAMARUL BAHARIN, ZULHIMI, WAFIY dan HAFIZ yang merupakan peserta bengkel mcp kami yang lalu. HAFIZ kebetulan datang ke studio ukm untuk mengambil basikal yang telah dijadikan sebagai props dalam penerbitan mcp semasa bengkel. Maknanya dia merupakan krew bidan terjun yang telah diminta untuk mengendalikan KAMERA 2.
Akhirnya aku ingin ucapakan jutaan terima kasih kepada semua krew yang terlibat iaitu SHAHRUL, KAMARUL, ZULHIMI, WAFIY, HAFIZ, ANIM, SITI SURAYA dan RAMLI....
Sekian dan terima kasih kerana sudi membaca......
daudmontakzakaria

No comments: