Monday, February 13, 2012

Persiapan untuk BeNgKeL McP


HARI ini 13 Febuari 2012, ISNIN, kami membuat persiapan teknikal peralatan di STUDIO UKM untuk BENGKEL PENERBITAN VIDEO MCP yang akan dijalankan dari 14 - 17 FEBUARI 2012 nanti.

...persiapan dalam studio...

Jam 9.00 pagi kami dah ada di STUDIO UKM di DECTAR. Pemasangan kabel kamera dibuat. Begitu juga 4 buah kamera DVCam kami pasang beserta dengan 'intercom.


...sedang berfikir bahan unutk 'props' yang ringkas...

Bahagian audio juga telah membuat pemeriksaan berkaitan kabel mikrofon,
mikrofon dan perkara yang berkaitan dengannya.


Sebenarnya terdapat sedikit masalah berkaitan dengan 'intercom'. Sebagaimana biasa aku terpaksa hubungi FITRI CHIN dari JELAS JUTA untuk membantu membuat pemeriksaan peralatan kami.

...FITRI CHIN dan SDR. SHAHRUL FADLI sedang memeriksa intercom...

Jam 3. oo petang sdr FITRI CHIN tiba di STUDIO UKM dan terus periksa peralatan kami. Menjelang jam 5.00 petang semua peralatan berkaitan 'intercom' telah dapat dibaiki. Berharap sangat peralatan tersebut 'fit' untuk digunakan semasa bengkel nanti.
Sebenarnya bengkel mcp ini adalah anjuran UNIT LATIHAN BAHAGIAN SUMBER MANUSIA PEJABAT PENDAFTAR UKM dfengan kerjasama PENERBIT UKM. Kami dari UNIT AUDIO VIDEO akan mengendalikan bengkel tersebut. Peserta bengkel berkenaan merupakan kakitangan UKM yang berminat untuk mengetahui semua perkara berkaitan MCP. Kami akan membimbing mereka dari segi teori dan amali. Aku harap bengkel tersebut akan dapat dijalankan dengan lancar tanpa sebarang masalah...InsyaALLAH....sekian...terima kasih bebanyak kerana sudi membaca....
daudmontakzakaria

No comments: