Thursday, April 21, 2011

TNEC Cooling System

Hari ini terdapat dua tugas perlu diselesaikan. Pertama kerja penyuntingan video yang diminta oleh pihak Fakulti Sains dan Teknologi. Video yang perlu disunting tersebut untuk digunakan sebagai bahan tayangan pada hari Ahad nanti.

sdr. Jasril Amry & Siti Suraya.

Pihat FST minta video tersebut selama antara 5 - 10 minit. Aku dah cuba edit menjadi 5 minit namun agak sukar. Video yang aku mampu edit mempunyai durasi selama 9 minit lebih kurang. Video berkenaan berkaitan XPDC Saintifik Hutan Kekal UKM.
jasril amry

Tugas kedua ialah kami dihubungi oleh pihak TNEC untuk merakam kerja-kerja memuatkan peralatan sisitem penghawa dingin iaitu 'chiller' ke dalam bangunan.
Sejumlah 3 buah 'chiller' perlu ditempatkan ke dalam bangunan yang dalam proses untuk disiapkan.
Kami iaitu aku, jasril & suraya bergerak ke sana jam 9 pagi dan setelah rakaman video dibuat untuk memasukkan sebuah 'chiller' maka kamipun beredarlah dari lokasi berkenaan. Kerja memasukkan 2 buah 'chiller' tidak kami rakamkan kerana video atau kerja-kerja memasukkan peralatan tersebut diperlukan sedikit sahaja untuk program video yang akan disunting nanti..
Kemudia aku terus menyambung tugas membuat penyuntingan video sedang sedang aku lakukan. Penyuntingan disambung sebelah petang dan ia hampir siap. Esok pihak FST akan datang untuk menonton video berkenaan sebelum sebarang keputusan diambil....Harap semua tugas dapat dijalankan dengan baik...InsyaALLAH...
daudmontakzakaria

No comments: