Sunday, December 13, 2009

Perkhemahan Permata Pintar Negara......


Hari ini, Ahad, 13 Disember 2009;
Tugas kami dari Unit Audio Video, Penerbit UKM ialah membuat rakaman video MCP Majlis Meraikan Kejayaan Pelajar Perkhemhan Pelajar Permata Pintar di Dewan Canselor Tun Abdul Razak.

Majlis ini dihadiri oleh isteri Perdana Menteri Malaysia Yang Amat Berbahagia Datin Paduka Seri Rosmah Mansor.

Seawal jam 7.00 pagi kami telah berada di DECTAR untuk membuat persiapan teknikal untuk tugas rakaman berkenaan. Semua peralatan kami siapkan pagi ini kerana tidak sempat disiapkan semalam selepas rakaman MCP Festival Kebudayaan Universiti-Universiti Malaysia yang dijalankan di dewan ini juga.

Datin Paduka Seri tiba pada jam 10.00 pagi lebih kurang. Beliau dibawa melawat pameran sebelum memasuki dewan. Majlis dimulakan dengan doa dan seterusnya pembacaan Puisi. Ia diikuti oleh persembahan pentomen, tarian, nasyid dan sebagainya. Sesi soal jawab juga diadakan diantara Datin Paduka Seri dengan para pelajar. Majlis diakhiri dengan penyampaian sijil kepada peserta perkhemahan.

Krew rakaman MCP yang hadir hari ini ialah sdr. Hata, Zulhimi, Khaidir, Wafiy, Hanim, Shahrul, Amry, Kamarul, Ramli, Ruhaizad, sulimi dan aku sendiri. Majlis tamat lebih kurang jam 12.00 tengah hari. Terima kasih kepada semua krew....

daud montak zakaria...

No comments: