Friday, January 9, 2009

Hmmm....Malam Anugerah Seni UKM 2008

Krew video sedang bertugas dalam studio semasa majlis berlangsung

sedang menikmati jamuan selepas bertugasMajlis Anugerah Seni UKM merupakan satu majlis tahunan yang antara objektifnya ialah untuk memberi pengiktirafan kepada individu yang telah menyumbangkan jasa mereka dalam bidang kebudayaan di Universiti Kebangsaan Malaysia. Majlis penganugerahan ini amat bermakna terutama kepada para pelajar.

Seperti biasa tugas kami ialah merkamkan majlis berkenaan yang telah dijalankan di Dewan Canseler Tun Abdul Razak. Tugas kami bermula dari jam 6.00 petang dimana segala persiapan teknikal untuk alatan video telah disiapkan dengan sempurna supaya tidak berlaku sebarang masalah semasa rakaman majlis berkenaan. Semua kamera video dipasang di tripod2 dan segala kabel yang diperlukan disediakan. Dalam bilik kawalan pula semua peralatan video di periksa supaya ia mampu beroperasi dengan baik. Krew grafik pula menaip grafik2 yang diperlukan. Tugas ini kami jalankan dengan kerjasama dari krew luar dari unit kami seperti dari unit cetak dan kejuruteraan.

Majlis berkenaan telah dihadiri oleh pegawai kanan universiti dan tidak ketinggalan Naib Canselor UKM serta Pengarah Jabatan Pengajian Tinggi. Rakaman telah berjalan lancar dan sketsa yang telah disediakan khusus untuk malam berkenaan telah mampu mencuit hati hadirin yang hadir pada malam tersebut.

Krew video yang hadir dalam tugas rakaman berkenaan ialah saya sendiri, SDR. KAMARUL, SDR. AZIZ, SDR. RAMLI, SDR. RUHAIZAD, SDR. KHAIDIR, SDR, FIRDAUS, SDR. WAFIY, SDR, AZRUL, SDR. YUNUS, SDR. HATA, SDR ISMAHASHIMI, SDR. BUKHARI, SDR. YUNUS, CIK HANIM, CIK HASNAH, SDR. SULIMI. Terima Kasih kepada mereka semua...

No comments: