Friday, October 17, 2008

National Career Carnival 2008 at UKM


Open ceremony of 'National Career Carnival 2008' by YB. Datuk Khalid Nordin, Minister of Higher Education at UKM on 17 October 2008.Multiple camera production instrument that are being use during the video recording.

Booths of agencies and firms in Dewan Gemilang, besides that are located in Dewan Canselor Tun Abdul Razak, UKMListerning the information of the firm.

The agencies and firms booths in the Dewan Gemilang, UKM


to know something, asking question is the best way.17 Oktober 2007;
Universiti Kebangsaan Malaysia telah menjadi tuan rumah 'Career Carnival' Peringkat Kebangsaan 2008. Majlis perasmian telah dilakukan pada 17 Oktober 2008 oleh Menteri Pengajian Tinggi YB. Datuk Khalid Nordin. 'Career Carnival' Peringkat Kebangsaan 2008 ini, berlangsung dari 17 - 19 Oktober 2008. Dua buah dewan besar iaitu Dewan Canselor dan Dewan Gemilang telah menjadi lokasi booth-booth agensi kerajaan dan firma-firma yang mengambil bahagian dalam 'cariar carnival' berkenaan. Diadakan juga temuduga terbuka oleh firma-firma untuk calon-calon yang datang berkunjung ke sini.

Unit Audio Video, Pusat Penerbitan telah membuat rakaman video semasa perasmian berjalan. Ramai krew-krew yang terlibat termasuk mereka yang dipelawa untuk membantu dalam tugas berkenaan. Antara yang dijemput ialah krew-krew dari jabatan dan fakulti seperti Hafiz Ismail, Zarifi Salleh, Zulhimi Hamzah, Ismahashimi, Yunus Misdi, dan staf dari Institut Kajian Rantau Asia Barat.

Selain dari itu kami juga membantu Pusat Komputer UKM dalam menyediakan kamera video untuk 'video streaming di DECTAR, tapak perasmian dan Dewan Gemilang..


No comments: