Sunday, December 9, 2007

MAJLIS SANTAPAN DIRAJA

HARI SABTU 8 DIS. 2007;

Jam 9.00 pagi telah tiba di Studio UKM untuk membuat persiapan teknikal, raptai pentadbiran (10pagi) dan raptai penuh (2.00 ptg), Majlis Santapan DiRaja sempena pelacaran Kerusi Tun Abdul Razak. Pemasangan kabel kamera pemeriksaan peralatan dalam studio telah dilakukan. Menjadi perkara biasa berlaku sedikit masalah dalam melakukan tugas berkenaan. Antaranya ialah imej di plasma untuk tayangan multimedia tidak menunjukkan warna yang sebenarnya. Akhirnya masalah dapat diselesaikan dimana telah didapati seutas kabel VGA telah mengalami kerosakan. Semasa persiapan teknikal untuk raptai, kakitangan unit lain telah membantu sama iaitu Ahmad Yunus Misdi dari Fakulti Kejuruteraan, Muhammad Khaidir dari Unit Percetakan dan Zulhimi Hamzah dari FTSM telah turut membantu.


Pada sebelah malam semasa majlis berlangsung beberapa orang lagi kakitangan jabatan lain telah turut membantu iaitu Zulhairi Midon, Jamaludin Saleh, Sulimi Ismail, Muhamad Hata dan Ismahashimi. Kebanyakan daripada mereka bertugas sebagai jurukamera yang menerima arahan dari konti studio.


Tuanku Canselor dan Timbalan Perdana Menteri, diantara yang hadir dalam majlis berkenan. Ucapan Datuk Sri Najib Tun Abdul Razak telah menyampaikan ucapan dan ucapannya telah dipancarkan oleh RTM secara langsung ke seluruh negara.


Antara artis jemputan yang membauat persembahan semasa majlis santapan berkenaan ialah Hail Amir, Uji Rashid, Jeffrydin, Aishah, serta penyanyi dan penari dari Pusat Kebudayan UKM.

No comments: